Ingrediente
4 vinete
1 ceapă roșie medie
Sare roz de Himalaya
Ulei vegetal (eu am folosit ulei de răpiță)
1 linguriță oțet de mere (opțional)
Mod de preparare
Vinetele se coc cel mai bine pe o plită, apoi se curăță de coajă și se lasă la scurs timp de 2-3 ore.
Apoi se mărunțesc cu ajutorul unui tocător de lemn. Nu folosiți mixerul, sunt mai bune dacă le mărunțiți cu ajutorul tocătorului 😉
Vinetele mărunțite se pun într-un bol. Se adaugă ceapa roșie mărunțită sau rasă, în funcție de preferințe și scursă de suc. Se condimentează cu sare apoi se amestecă bine cu ajutorul unei linguri de lemn și se toarnă ulei în funcție de preferințe. Ideal este să puneți ulei suficient. Uleiul oferă cremozitate salatei de vinete.
Opțional, pentru un plus de aromă puteți adăuga o linguriță de oțet alb. Eu am folosit oțet de mere și am obținut o salată de vinete foarte gustoasă. Salata de vinete cu ceapă roșie e delicioasă simplă sau alături de câteva felii de roșii, ardei, castravete 😋