Cartofi franțuzești (variantă personală) 😋

Azi o să vă prezint varianta personală de cartofi franțuzești. Îmi plac foarte mult cartofii franțuzești, motiv pentru care am adaptat rețeta, folosind ingredientele preferate. Astfel am înlocuit smântâna fermentată cu smântâna pentru gătit și am adăugat în plus niste brânză Vintage Cheddar pentru un gratin delicios 😋


Ingrediente
1 kg cartofi noi fierți în coajă
700ml smântână pentru gătit 32% grăsime
4 ouă fierte
100gr brânză Vintage Cheddar
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Unt pentru uns tava

Mod de preparare
Cartofii fierți se curăță de coajă și se taie rondele subțiri. Ouăle fierte se curăță de coajă și se tăie în funcție de preferințe. Eu le-am tăiat mai mărunt ca să nu le identifice băiețelul meu 😅

Se unge o tavă cu unt. Se adaugă un strat de cartofi. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă ouăle.

Se toarnă 500ml din smântâna pentru gătit. Apoi se mai condimentează cu puțină sare și piper.

Se adaugă un alt strat de cartofi și se toarnă restul de smântână. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 30 de minute.

Apoi se scoate și se adaugă brânza rasă. Se reduce temperatura la 180° și se mai lasă cartofii în cuptor pentru alte 10 minute până când se topește brânză și se gratinează frumos.

Apoi se lasă la răcorit 15minute înainte de servire. Sunt absolut delicioși 😋

Share

One Reply on “Cartofi franțuzești (variantă personală) 😋”

Lasa un comentariu