Supă de puișor (coquelet de Bretagne) cu tăiței cuiburi 😋


Azi m-am gândit să vă scriu cum puteți prepara o supă delicioasă și sănătoasă de pui, în condițiile în care nu aveți la îndemână un pui crescut la țară. Supa cu tăiței sau „supa cu spaghete” cum o numește băiețelul meu, e printre foarte puținele supe pe care le mănâncă 😅 Motiv pentru care încerc să o fac cât de des, dar și să găsesc ingrediente sănătoase pentru prepararea ei. Astfel, am descoperit că pot face o supă sănătoasă și delicioasă din „puișorul de la Edenia” așa cum este el foarte cunoscut la noi în țară. Puișor pe care îl foloseam destul de des în preparatele mele, dar nu pentru supă. Puișorul Edenia este un puișor crescut în Bretagne, Franța, renumit pentru gustul lui autentic de pui de țară. Este un pui hrănit cu porumb, iar carnea are o culoare ușor gălbuie. Pentru prepararea unei supe delicioase din acest puișor aveți nevoie de următoarele Ingrediente
1 puișor (550gr)
5 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1 păstârnac
3-4 litri de apă
100gr tăiței cuiburi
Sare roz de Himalaya
1 linguriță pătrunjel sau pătrunjel verde uscat


Mod de preparare
Pentru că acest puișor îl găsiți în magazine congelat, e trebuie decongelat cu 12 ore înainte în frigider. Apoi se spală foarte bine și se curăță de eventualele resturi de pene. Se pune într-o oală mai mică așa întreg și legat cu ață cum l-ați cumpărat. Se adaugă apă rece, 3-4 litri, și se pune la fiert la foc mediu. Până începe să dea în clocot se curăță și se spală legumele: morcovii, pătrunjelul, păstârnacul. Se spală bine și se pun în oală lângă puișor întregi. Se lasa la fiert la foc mic aproximativ o ora sau până când se fierbe puișorul. Se curăță spuma formată și se condimentează cu sare în funcție de preferințe. Când carnea este fiartă, se scoate afară puișorul și legumele, cu grijă cu ajutorul unei palete.

Se strecoară supa într-o altă oală și se pune din nou la fiert la foc mediu.

Când începe să dea în clocot se adaugă tăițeii și se lasă la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet, 2-5 minute. Se adaugă pătrunjelul verde, eu nu am avut proaspăt și am adăugat uscat. Se potrivește cu sare.

Veți obține o supă delicioasă și sănătoasă, care va avea suficientă grăsime. O supă potrivită pentru copii, dar și pentru adulți.

O poză cu blitz unde se poate observa mai bine faptul că supa are suficientă grăsime 😉

În următoarea rețetă o să vă prezint ce puteți face cu puișorul Edenia fiert și cu legumele, un delicios fel principal Coquelet de Bretagne și legume la cuptor cu sos de miere și usturoi 😋

Share

Lasa un comentariu