
Somon la cuptor cu sos de miere
Ingrediente
1 file de somon (250gr)
2 linguri miere de salcâm
2 căței de usturoi pisați
1 lingură oțet de mere
1 lingură ulei de măsline extra virgin
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1/4 linguriță cimbru uscat


Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Se pune pe o bucată suficient de mare de folie de aluminiu, astfel încât după ce îl veți condimenta să îl puteți împacheta în ea. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Într-un bol mai mic se adaugă uleiul de măsline, oțetul de mere, mierea, usturoiul pisat, cimbru, un praf de sare și puțin piper mozaic proaspăt măcinat. Se amestecă bine pentru omogenizare, apoi se unge fileul de somon cu sosul obținut.

Restul se toarnă cu grijă peste somon. Se împachetează fileul în folie și se pune într-o tavă.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 190° pentru maxim 30 de minute. Eu l-am lăsat 25 de minute și a fost suficient.

Se servește alături de salata preferată. Delicios e puțin spus 😋



