Ouă de Paști vopsite natural cu boia de ardei dulce

Acest articol e de la mine pentru mine… sătulă de ouă curcubeu și ouă galactice, ouă sidefate și îmbrăcate în abțibilduri cu sfinți… întâlnite în aceste zile pe grupurile culinare, m-am întors la simplitate… 😊 În acest an, am utilizat în vopsirea ouălor de Paști, ingredientul natural boia de ardei dulce. Am obținut ouă vopsite într-o nuanță delicată de roșu-cărămiziu. Da… știu… nu sunt wow, nu sunt glamour, nu sunt spectaculoase, dar sunt așa cum mi-am dorit, simple și drăguțe 😊 Pentru vopsirea lor am folosite doar ingrediente naturale: 3 linguri oțet de mere bio, boia de ardei dulce, ulei de măsline bio extra virgin pentru luciu. Ouăle (4 la număr), de asemenea, au fost ecologice. Mai întâi am degresat ouăle, spălându-le foarte bine cu ajutorul unui burete abraziv de bucătărie și puțină soluție de vase. Apoi le-am pus într-o oală mică (e foarte important să nu folosiți vase din metal). Am adăugat 5 linguri boia de ardei dulce (dacă doriți o culoare mai intensă adaugați mai multe linguri cu boia de ardei dulce). Se toarnă apă cât să acopere ouăle, dar nu mai mult de 1 litru. Pentru cele 4 ouă pe care le-am vopsit eu am avut nevoie de 700ml de apă. Se adaugă oțetul, 2-3 linguri. Apoi se pun la fiert. Din momentul în care începe să dea în clocot, se lasă la fiert timp de 20 de minute, la foc mic. Apoi se stinge focul și se lasă la răcorit. Se scot ouăle și se pun într-un bol, apoi se strecoară apa și se toarnă peste. Se acoperă bolul și se lasă la frigider pe timpul nopții. Pentru o culoare mai intensă se lasă la frigider 12 ore. Apoi se scot cu grijă și se lasă la uscat pe un șervețel absorbant. Se dau cu ulei vegetal pentru un aspect lucios.

Share

2 Replies to “Ouă de Paști vopsite natural cu boia de ardei dulce”

  1. Buna Ioana,
    Ma uitam peste site-ul tau si mi se par minunate retetele tale si intr-adevar par „cu pasiune”.
    Nu am gasit un formular de contact asa ca iti las aici un mesaj care sper sa te ajute (ia-l ca pe un feedback de la un explorator avizat al internetului):
    1) un link cu date de contact chiar ajuta, poate cineva vrea sa colaboreze cu tine, poate cineva vrea sa iti spuna cat admira munca ta, poate cineva vrea sa iti dea o sugestie 🙂
    2) E faina istoria ta de pe prima pagina despre cum a aparut blogul insa cred ca pentru vizitatorii constanti si care revin pe blogul tau nu ar trebui sa se tot repete si sa sara mecanic deja la pagina cu retete.
    Eu iti recomand sa lasi povestea, dar intr-un meniu separat, poate il denumesti „Povestea noastra” sau „Despre noi” iar lumea il va accesa doar cand e curioasa de istoria BcP.
    3) BcP, B+P … poate te ajuta niste acronime, sau chiar sa evidentiezi B si P prin site
    4) site-ul vechi, de pe food.blog…. se poate seta sa redirectioneze direct catre noul site, automat.
    5) pe site-ul vechi ai un link unde anunti ca ai migrat, insa dand click pe link te duce tot la acelasi site de pe food.blog 🙂
    6) in loc de Categorii, poate scrii Categorii Retete. La fel in loc de blog poate scrii direct retete.
    7) meniul principal nu contine decat 3 linkuri ( poate si 2 ar fi de ajuns (adica categorii ar putea fi un sublink la Blog) poate ar fi mai ok sa fie direct vizibile, sa nu mai fie ascunse sub meniul cu 3 liniute. Utilizatorul cand baga bucatarindcupasiune.ro prima oara tre sa dea pe cele 3 liniute click, dupa aia inca un click pe blog si abia atunci are retete. Cum ar fi daca ar aparea retetele din prima cand intrii pe site

    Sper sa te ajute feedbackul meu! Mult succes in continuare! Ai mult talent la gatit, iar restul se invata.

    Cosmin

Lasa un comentariu