Cartofi carbonara


Ingrediente
1kg cartofi
200gr piept de pui
250gr bacon cubulețe
400gr smântână pentru gătit 32% grăsime
3 gălbenușuri
50gr parmezan ras
1 linguriță pătrunjel verde uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 lingură unt pentru uns tava
2 linguri ulei vegetal



Mod de preparare
Pieptul de pui se taie cubulețe și se prăjeste în 2 linguri ulei vegetal, aproximativ 15-20 de minute până când se rumenește frumos. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în apă fierbinte cu puțină sare timp de 15 minute. Cât timp fierb cartofii se prăjeste baconul cubulețe. Cartofii nu trebuie să fie foarte bine gătiți. După cele 15 minute se scurg cartofii de apă și se pun în tava unsă în prealabil cu unt. Se adaugă sare și piper în funcție de preferințe. Apoi se împrăștie pieptul de pui și baconul.

Gălbenușurile se amestecă cu smântână pentru gătit, puțină sare și piper, apoi se toarnă în tavă. Se presară parmezanul ras și pătrunjelul verde.

Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 10 minute. Apoi se reduce temperatura la 180° și se mai lasă cartofii alte 15-20 de minute până când se rumenesc frumos 😋

Share

Lasa un comentariu