Cheesecake copt „Banana Bread” 😋


Ingrediente
Pentru Cheesecake
450gr cremă de brânză la temperatura camerei
1/4 cană smântână 20% grăsime
3/4 cană zahăr pudră
2 ouă și un un albuș de ou
1 linguriță esență de vanilie
1 lingură făină


Pentru Banana bread
1/2 cană ulei vegetal (eu am folosit de răpiță)
1/2 cană zahăr pudră
6 linguri zahăr brun
1 ou și un gălbenuș de ou
3 banane medii
1 linguriță esență de vanilie
1 1/2 ( o cană și jumătate) făină
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
1/4 linguriță sare roz de Himalaya
2 lingurițe scorțișoară măcinată
1/2 cană chipsuri de ciocolată


Pentru Glazură
100gr mascarpone la temperarira camerei
3 linguri unt 82% grăsime la temperatura camerei
1 cană zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
2 linguri smântână 20% grăsime
Ciocolată rasă pentru decor


Mod de preparare
Prima dată se pregătește tava pentru copt. Se învelește o tavă cu pereți detașabili (de 24cm am folosit eu) cu 3 straturi de folie de aluminiu pe exterior, iar în interior se tapetează cu hârtie de copt. Apoi se pregătește Cheesecake-ul. Se mixează crema de brânză cu zahărul pudră la viteză medie până când obțineți o compoziție cremoasă. Apoi se adaugă smântâna, esența de vanilie și lingura de făină și se amestecă pentru omogenizare. Apoi la viteză mică se adaugă ouăle și se mixează până la omogenizare. Nu mixați compoziția mai mult decât trebuie. Pentru compoziția de Banana bread, se amestecă într-un bol ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea și scorțișoara. Bananele se decojesc și se zdrobesc cu ajutorul unei furculițe. Într-un bol se mixează uleiul cu zahărul pudră, zahărul brun, ouăle și vanilia până când se topește zahărul. Se adaugă bananele zdrobite și se amestecă pentru omogenizare. Apoi se adaugă amestecul de ingrediente uscate și se mixează doar până se obține o compoziție omogenă. La final se adaugă chipsurile de ciocolată și se amestecă ușor cu o lingură de lemn sau o spatulă. Dacă nu aveți chipsuri de ciocolată puteți să adăugați ciocolată neagră tăiată grosier. Se adaugă în tavă o parte din compoziția de Banana bread. Apoi se pune cu lingura din loc în loc compoziție de Cheesecake.


Nu amestecați! Se continuă procedura până când se termină cele 2 compoziții. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 175° într-o altă tavă cu apă fierbinte. Se coace timp de 75-90 de minute. Eu l-am lăsat 85 de minute. Dacă vi se pare că Cheesecake-ul se rumenește prea repede, acoperiți tava cu folie de aluminiu. După ce s-a copt Cheesecake-ul se lasă timp de o oră în cuptor cu ușa ușor întredeschisă. Apoi se scoate din cuptor și se lasă la răcorit la temperatura camerei. După ce Cheesecake-ul s-a răcorit se pune în frigider pentru minim 6 ore. Eu l-am lăsat pe timpul nopții.

Pentru Glazură se mixează mascarponele și untul la temperatura camerei până se obține o compoziție cremoasă. Apoi se adaugă câte o lingură de zahăr pudră. Se adaugă esența de vanilie. La final se adaugă cele 2 linguri de smântână și se amestecă la viteză mare până se obține o compoziție cremoasă și omogenă. Glazura se adaugă peste Cheesecake-ul rece.

Se decorează în funcție de preferințe. Eu am ales puțină ciocolată neagră.

Se păstrează la frigider 3-4 zile acoperit cu folie pentru prospețime. Delicios e puțin spus 😋

Share

4 Replies to “Cheesecake copt „Banana Bread” 😋”

  1. Buna! Arata genial rezultatul final. Imi poti spune ce crema de bramza ai folosit pentru cheesecake? Mereu vad in retete crema de branza si niciodata nu stiu ce trebuie sa cumpar.

    1. Puteți folosi orice cremă de brânză pe care o găsiți în hipermarketuri, cea de tip Philadelphia. E foarte important să fie clasic, nu light. De obicei, în preparatele mele folosesc crema de brânză cu 70% grăsime, Delhaize Natur, o găsiți în magazinele Mega Image 😊

Lasa un comentariu