
Azi vă voi prezenta un desert creat din încercarea de a găsi o cremă potrivită pentru un alt desert 😊 Deși crema pe care o veți descoperi pe parcursul rețetei nu a fost ceea ce trebuia inițial, s-a dovedit a fi perfect pentru acest minunat desert 😋 Și, pentru că nu a fost un desert preparat cu gândul de a fi postat, în articol nu veți găsi poze cu modul de preparare, dar le voi insera în articol, când voi prepara din nou acest desert minunat 😊

Ingrediente
500ml smântână pentru frișcă neîndulcită
125gr piure de castane congelat
150gr iaurt grecesc 10% grăsime
4 linguri zahăr pudră
10gr gelatină hidratată conform instrucțiunilor de pe pachet
150gr biscuiți Amaretti
Sirop de curmale bio pentru plating (opțional)



Mod de preparare
Se mixează smântână pentru frișcă neîndulcită până când devine frișcă. Apoi se adaugă zahărul și piureul de castane dezghețat lent în frigider cu câteva ore înainte de utilizare. Se mixează ușor pentru omogenizare. Se adaugă iaurtul grecesc și se mai mixează puțin pentru omogenizare. Se hidratează gelatina conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi se încălzește puțin până se topește și se adaugă în cremă. Se amestecă pentru omogenizare. Intr-o tavă se pune un rând de biscuiți Amaretti, apoi se toarnă cu grijă crema. Eu am folosit un vas de yena. Peste cremă se mai adaugă câțiva biscuiți Amaretti din loc în loc. Apoi se acoperă tava cu o folie alimentară și se lasă la frigider pentru minim 4 ore, eu am lăsat desertul să stea pe timpul nopții.

Pentru serivire am adaugat sirop de curmale bio. Puteți să îl serviți simplu sau alături de sosurile preferate. E absolut delicios 😋




Un alt desert delicios cu biscuiți Amaretti găsiți aici
One Reply on “Desert cu biscuiți Amaretti și cremă de castane 😋”