Ingrediente
500gr baby morcovi
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 linguriță ierburi de Provence
1/4 linguriță cimbru uscat
1/4 linguriță pătrunjel verde uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1/4 linguriță Harrisa sau Chilli
Opțional Oțet Balsamic
Mod de preparare
Morcovii se spală foarte bine și se tamponează cu un șervețel absorbant. Se condimentează cu ierburi de Provence, cimbru și pătrunjel uscat, ulei de măsline extra virgin, sare și piper în funcție de preferințe. Se amestecă bine cu mâna astfel încât condimentele să ajungă pe toți morcovii. Apoi se pun morcovii pe un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară chilli în funcție de preferințe. Eu am pus Harrisa, un condiment tunisian picant, asemănător cu chili. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 30-40 de minute.
La jumătatea timpului se scoate tava și se întorc morcovii. După ce s-au copt morcovii se presară cu puțin pătrunjel verde și opțional se pulverizează cu puțin oțet balsamic. Sunt absolut delicioși. Eu i-am savurat alături de puțin sos sweet chilli 😋
Aici găsiți o altă rețetă de morcovi copți delicioși