Mămăligă „Quattro Formaggi” la cuptor cu bacon și smântână 😋


Ingrediente
250gr mălai gata în 3 minute
1 litru apă
1 linguriță de sare roz de Himalaya
250gr bacon cubulețe
200gr cremă de brânză
400ml smântână 20% grăsime
100gr brânză Emmentaler
100gr brânză Cheddar Vintage
100gr brânză Gorgonzola


Mod de preparare
Se prepară mămăliga, apoi fierbinte se amestecă cu crema de brânză. Se tapetează o tavă cu pereți detașabili cu hârtie de copt. Se pune un strat de mămăligă, apoi un strat de brânză Emmentaler amestecată cu brânză Cheddar Vintage. Se adaugă baconul prăjit și smântâna.

Apoi se adaugă încă un strat de mămăligă. Deasupra se pun cubulețe de brânză Gorgonzola.

Se pune în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 25-30 de minute până când se topește brânza Gorgonzola și se rumenește puțin. E delicioasă 😋

O altă rețetă delicioasă de mămăligă în straturi găsiți aici

Share

2 Replies to “Mămăligă „Quattro Formaggi” la cuptor cu bacon și smântână 😋”

Lasa un comentariu