Ingrediente
Pentru pește
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 file somon 250gr
Sucul de la 2 lamâi
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1/4 linguriță rozmarin
Pentru sosul de cocos
250gr lapte cremă de cocos 18%grăsime 1 lingură fulgi de ardei roșu
1/4 linguriță chili
1 cățel de usturoi
Sucul de la o jumătate de lămâie
1 linguriță ghimbir ras sau 1/2 linguriță praf de ghimbir
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1/4 linguriță busuioc uscat
Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe, apoi se pune în tavă împreună cu cele 2 linguri de ulei de măsline. Se toarnă sucul de lămâie și se pune în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 15 minute.
Pentru sosul de cocos se sotează usturoiul și ghimbirul ras în ulei de măsline un minut cât să își elibereze aromele. Apoi se adaugă crema de cocos și fulgii de ardei roșu și se lasă la fiert 5 minute. Apoi se adaugă sucul de lămâie, chili și sare în funcție de preferințe. Se amestecă pentru omogenizare și se mai lasă pe foc 2-3 minute. La final se adaugă busuiocul uscat și se mai amestecă o dată pentru omogenizare.
Apoi se pune peste somonul copt direct în farfurie. Somonul cu sos de cocos e delicios simplu sau alături de puțină salată 😋