
Ingrediente
300gr ciuperci champignon brune
2 linguri ulei de răpiță
300ml smântână pentru gătit
1 cățel de usturoi pisat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 lingură fulgi de ardei roșu (opțional)
1 linguriță pătrunjel verde uscat



Mod de preparare
Ciupercile se spală foarte bine și se feliază grosier. Într-o cratiță se pune uleiul de răpiță la încins. Puteți folosi orice alt tip de ulei vegetal. Se adaugă usturoiul pisat și ciupercile. Se lasă la foc mediu până când se înmoaie, amestecând des, aproximativ 15-20 minute. Apoi se adaugă sare și piper în funcție de preferințe. Se pune smântână pentru gătit, opțional fulgii de ardei roșu (eu i-am adăugat pentru un plus de savoare și culoare). Se lasa la fiert alte 10 minute, amestecând des până când compoziția scade și primește consistența unui sos. Spre final se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt. Eu nu am avut pătrunjel verde proaspăt și am pus uscat. E absolut de delicioasă și foarte ușor de preparat 😋



