Ingrediente pentru 12 fursecuri
100gr unt
1 cană de făină
1/4 cană zahăr pudră
1/2 linguriță esență de vanilie
Un plic coajă de portocală (6gr.)
Gem de smochine (1/2 linguriță pentru fiecare fursec)
Mod de preparare
Untul se mixează untul cu zahărul pudră până devine cremos. Se adaugă esența de vanilie și coaja de portocală și se mai mixează puțin pentru omogenizare. Apoi se adaugă cana de făină de două ori câte jumătate de cană. Se obține un aluat de consistența unei plastiline. Se formează bile din aluat care se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Apoi cu ajutorul unui deget se formează mici găuri în aluat.
Se pune în fiecare gaură câte o jumătate de linguriță de gem de fructe. Eu am folosit gem de smochine de data aceasta, puteți folosi gemul preferat.
Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 12-15 minute. Eu le-am lăsat 15minute pentru a fi mai rumene 😊 Sunt delicioase și foarte fragede 😋