Ingrediente
Pentru aluat
115 gr unt la temperarura camerei plus unt pentru uns tava
200gr făină
100gr zahăr brun
1 linguriță esență de vanilie
1 ou
1 praf de copt
1 praf de sare
Pentru compoziția de fructe
400gr afine
2 linguri amidon de porumb
70gr zahăr brun
2 linguri suc de lămâie
Zahăr pudră pentru pudrat
Mod de preparare
Într-un bol se amestecă făina cu zahărul, praful de copt și praful de sare. Se adaugă untul la temperatura camerei, oul și esența de vanilie. Se amestecă cu ajutorul mâinii până când veți obține un aluat de consistența unei plastiline. Se unge o tavă cu unt și se pune jumătate din aluat în tavă.
Se presează frumos cu mâna. Afinele se spală, se scurg de apă, se adaugă amidonul, zahărul și cele 2 linguri de suc de lămâie. Se amestecă pentru omogenizare și se pune în tavă peste aluat.
Cealaltă jumătate de aluat se fărâmițează și se împrăștie peste stratul de fructe.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 35-40 minute sau până când se rumenește frumos. E absolut delicioasă 😋