
500gr varză de Bruxelles
200ml supă de legume sau apă
200gr bacon afumat Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Cimbru uscat
O linguriță miere
O linguriță ulei de măsline extra virgin

Mod de preparare
Intr-o tigaie încinsă prăjim baconul. Pe final adăugăm o linguriță de miere și îl lăsăm la caramelizat. Il punem deoparte. În altă tigaie punem lingurita de ulei de măsline și călim câteva minute verzele de Bruxelles curățate și tăiate în jumătăți, până se rumenesc ușor. Apoi adăugăm supa de legume sau 200ml apă, sare și piper în funcție de preferințe și puțin cimbru și lăsăm la fiert sub capac până scade apa. Când verzele sunt gătite, adăugăm baconul caramelizat și amestecăm pentru omogenizare.

La servire puteți adăuga 1-2 linguri de smântână sau o puteți savura alături de un ardei iute. E delicioasă 😋

