Ingrediente
2 bucăți file de somon (300gr)
50gr unt 82% grăsime
1 cățel de usturoi pisat
100gr baby spanac
400ml smântână pentru gătit 32% grăsime
80gr parmezan ras
4-5 roșii uscate
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
3 linguri ulei de măsline extra virgin
Mod de preparare
Somonul se spală, se tamponează cu un șervețele absorbant și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie și se prăjește peștele mai întâi pe partea fără piele 5 minute, apoi pe cealaltă parte alte 4 minute. Se scot bucățile de pește pe o farfurie și se lasă deoparte până la prepararea sosului. Într-o cratiță se pune untul la topit. Se adaugă usturoiul pisat și se lasă 1 minut cât să își elibereze aromele. Se adaugă spanacul și se lasă 2-3 minute până când frunzele devin moi, apoi se adaugă smântâna pentru gătit și roșiile uscate tăiate fâșii. Se lasă la foc mediu până dă în clocot 2-3 minute. Se adaugă parmezanul și se amestecă până se topește și se obține un sos omogen. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă bucățile de pește în sos si se mai lasă 2-3 minute, apoi se stinge focul. E delicios 😋