Musaca de cartofi noi cu carne tocată, smântână și ou 😋


Ingrediente
300gr carne amestec vită/porc
9 cartofi noi mari
4 linguri ulei vegetal
250ml smântână pentru gătit 32% grăsime
3 ouă
100ml roșii pasate
1 linguriță boia de ardei dulce
1/2 linguriță busuioc uscat
1/2 linguriță oregano uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Carnea se pune la prăjit împreună cu 2 linguri de ulei. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă boia de ardei dulce, oregano și busuiocul uscat. Se amestecă pentru omogenizare și se lasă la fiert în suc propriu, la foc mic pentru 25-30 minute sau până când carnea este gătită. La final se adaugă smântâna pentru gătit și se amestecă pentru omogenizare. Se stinge focul și se lasă puțin la răcorit, apoi se adaugă ouăle bătute ușor cu o furculiță și se amestecă pentru omogenizare. Cartofii se curăță, se spală și se taie rondele. Într-o tavă se adaugă cele 2 linguri de ulei vegetal rămase, se pune un rând de cartofi. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se adaugă amestecul de carne tocată, smântână și ou.

Se mai pune un strat de cartofi. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă roșiile pasate. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 180° pentru o ora. Apoi se ia jos folia de aluminiu și se mai lasa în cuptor alte 10-15 minute.

Share

Lasa un comentariu