Somon cu sos de piper verde 😋


Ingrediente
Pentru somon la cuptor
1 file de somon (250gr)
Sucul de la 1 lămâie
2 linguri ulei de măsline extra virgin
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Pentru sosul de piper
2 linguri piper verde uscat
400ml smântână pentru gătit 32% grăsime
3 lingurițe amidon
1-2 lingurițe suc de lămâie
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Piperul se pune la hidratat în apă cu minim 2 ore înainte de prepararea sosului!!! Somonul se spală, se tamponează cu un șervețel absorbant și se pune într-o tavă. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se toarnă uleiul de măsline extra virgin și sucul de la o lămâie, apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200gr pentru 15-20 de minute.

Între timp se prepară sosul. Într-o cratiță mică pentru sosuri se toarnă 300ml de smântână. Restul de 100ml de smântână pentru gătit se amestecă cu cele 3 lingurițe de amidon. Se pun boabele de piper verde scurse de apă în cratița de pe foc și se lasă la foc mediu până când dă în clocot, aproximativ 5 minute. Apoi se adaugă amestecul de smântână cu amidon și se amestecă continuu până compoziția primește consistența unui sos. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Și se adaugă sucul de lamâie, tot în funcție de preferințe.

Pentru mine au fost suficiente 2 lingurițe. Se pune somonul pe o farfurie și se toarnă sos de piper. E delicios simplu sau alături de salata preferată 😋

Share

Lasa un comentariu