Ingrediente
500gr piept de pui
500gr roșii pasate
5 căței de usturoi pisați
3 linguri ulei vegetal
2 foi de dafin
1 linguriță cimbru uscat
1 lingură zahăr brun
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Aproximativ 200ml apă
Mămăliguță și 2-3 fire arpagic pentru servire
Mod de preparare
Se prăjește pieptul de pui în uleiul încins pe amebele părți aproximativ 15-20 de minute la foc mediu. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.
Se adaugă usturoiul pisat și se mai lasă câteva minute cât să își elibereze aromele. Nu ardeți usturoiul!
Apoi se adaugă roșiile pasate, foile de dafin, cimbrul uscat, zahărul și apa, aproximativ 200ml sau cât să acopere carnea.
Se lasă la fiert la foc mediu aproximativ 40 de minute sau până când carnea e gătită și compoziția primește consistența unui sos. E delicios alături de mămăliguță 😋
O altă rețetă de ostropel găsiți aici
One Reply on “Ostropel cu piept de pui 😋”