Crumble cu căpșuni 😋


Ingrediente
Pentru aluat
200gr făină
100gr zahăr brun
115gr unt 82% grăsime, la temperatura camerei
1 linguriță esență de vanilie
1 ou
1 praf de copt
1 praf de sare
Pentru căpșuni
600gr căpșuni
70gr zahăr brun
2 linguri amidon de porumb
Unt pentru uns tava
1-2 linguri zahăr pudră


Mod de preparare
Căpșuni se spală, se feliază sau se toacă grosier și se pun într-un bol. Se adaugă zahărul și amidonul. Se amestecă și se lasă deoparte până când se pregătește aluatul.

Într-un bol se amestecă făina cu zahărul, praful de copt și praful de sare. Se adaugă oul bătut ușor cu ajutorul unei furculițe, untul moale la temperatura camerei și esența de vanilie. Se amestecă cu mâna până când se obține un aluat care nu se lipește pe degete, ca o plastilină. Se unge tava cu unt. Se întinde bine jumătate din compoziție.

Se adaugă căpșunii, apoi se împrăștie bucățele din cealaltă parte de aluat.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 40 minute.

Opțional se pudrează cu zahăr pudră după ce s-a răcorit bine. Crumble-ul cu căpșuni e absolut delicios 😋

Share

One Reply on “Crumble cu căpșuni 😋”

Lasa un comentariu