Ingrediente
1 file de somon (250gr)
1 zucchini mic
2 linguri ulei de măsline extra virgin
2 linguri suc de lămâie
1 lingură zahăr brun
1 linguriță muștar dulce
2 căței mici de usturoi sau unul mare pisați
1/2 linguriță cimbru uscat
1/2linguriță oregano uscat
1/2 linguriță rozmarin uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Se pune într tavă tapetata cu hârtie de copt și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Zucchini se curăță de codiță, se spală și se taie cubulețe. Se pune în tavă în jurul somonului. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se toarnă uleiul de măsline.
Se prepară un sos din sucul de lămâie, zahărul brun, usturoiul pisat, muștarul dulce și ierburile aromatice. Se unge bine somonul si cubulețele de zucchini cu acest amestec.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 15-18 minute. Delicios e puțin spus 😋