Ingrediente
2 zucchini mici
1 vânată
400gr roșii cuburi în suc de roșii
1 ardei roșu fără semințe
2 căței de usturoi
O ceapă roșie
3 linguri ulei de măsline extra virgin
1 linguriță rozmarin uscat
1/2 linguriță busuioc
1 lingură zahăr brun nerafinat din trestie de zahăr
1 linguriță oțet balsamic
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
3 ouă
Mod de preparare
Ceapa roșie tocată mărunt, usturoiul pisat și rozmarinul se prăjesc în uleiul de măsline încins și se prăjesc 5 minute, amestecând des până când ceapa se înmoaie puțin, iar usturoiul și rozmarinul își elibereze aromele. Se adaugă zucchini și vânată tăiate cubulețe și se mai prăjesc 2 minute. Apoi se adaugă ardeiul tăiat în funcție de preferințe și conserva de roșii cuburi. Se amestecă pentru omogenizare. Apoi se umple conserva cu apă, se amestecă bine și se toarnă peste legume. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se lasă la fiert sub capac la foc mediu. După 20 de minute se ia jos capacul și se lasă la fiert alte 20 de minute. Apoi se adaugă zahărul și oțetul balsamic. Se amestecă pentru omogenizare. Se formează niște cercuri și se sparg pe rând ouăle. Se condimentează fiecare ou cu sare și piper. Se presară busuiocul uscat și se pune din nou capacul. Se lasă la fiert 3-5 minute sau mai mult, depinde de modul în care fiecare preferă ouăle, gătite mai moi sau mai tari.
E delicios alături de crutoane 😋 Rețeta de Crutoane cu ierburi aromatice și usturoi o găsiți aici