Ingrediente
1 1/2 cană orez camolino
450gr legume mexicane congelate
2 morcovi
1 ardei roșu fără semințe
1 cățel de usturoi pisat
4 linguri de ulei
7 1/2 căni supă de legume sau apă fierbinte
1 linguriță pătrunjel verde uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Se pune uleiul la încins și se adaugă usturoiul pisat. Se lasă cât să își elibereze aromele, aproximativ un minut. Se adaugă morcovul dat pe răzătoare mică, ardeiul și legumele congelate. Se lasă la foc mediu până când legumele se înmoaie puțin, aproxinativ 10 minute. Se adaugă orezul spălat în 3-4 ape. Se toarnă supa de legume sau apa fierbinte. Pentru pilaf eu pun 4 căni de apă sau supă fierbinte la o cană de orez. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se lasă la fiert la foc mic până când orezul absoarbe toată supa, aproximativ o oră. Spre final se adaugă pătrunjelul verde uscat. Se stinge focul și se lasă orezul câteva minute la umflat 😋