Zucchini în sos de smântâna 😋


Ingrediente
1 zucchini
1 ou
3 linguri ulei de răpiță
2 căței de usturoi pisați
200gr smântână 25% grăsime
100ml apă
1 lingură făină albă
1/2 linguriță oregano uscat
1/2 linguriță busuioc uscat
1/2 linguriță mărar uscat
1/4 linguriță boia de ardei dulce
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Zucchini se spală foarte bine și se taie semirondele mai grosuțe.

Într-un bol mai mic se amestecă uleiul cu oregano, busuioc, boia, sare și piper.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se amestecă foarte bine bucățile de zucchini cu uleiul aromat, apoi se pun rondelele în tava tapetată cu hârtie de copt pe un singur strat.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 15 minute. Se amestecă smântâna cu mărarul și usturoiul pisat. Se adaugă oul și făina. Se amestecă pentru omogenizare. Se pun zucchini copți într-o tigaie.

Se adaugă sosul de smântână și se asezonează cu sare.

Se lasă la foc mediu până ajunge la fierbere, amestecând ușor, periodic.

Share

Lasa un comentariu