Cartofi noi copți cu rozmarin și usturoi 😋


Ingrediente:
1 kg cartofi noi mici
2 linguri ulei de măsline extra virgin
O jumătate căpățână de usturoi
1 linguriță rozmarin
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
Sos de usturoi pentru servire (ingrediente: 4-5 căței de usturoi, 2 linguri ulei de floarea soarelui, sare roz de Himalaya, 300 gr iaurt)


Mod de preparare
Se spală foarte bine cartofii și se așează într-o tavă. Opțional puteți tapeta tava cu hârtie de copt. O căpățână de usturoi se spală foarte bine și se taie în jumătate (ca în poză), apoi se adaugă o jumătate de căpățână peste cartofi, restul puteți să îl folosiți la sosul de usturoi. Se presară puțin ulei de măsline extra virgin peste cartofi și se ung puțin cu ajutorul unei pensule. Se adaugă rozmarin, sare și piper.

Apoi se acoperă tava cu o folie de aluminiu. Se pune tava în cuptorul preincalzit la 220° pentru pentru 25-30 de minute. După 20 de minute scoateți folia de aluminiu și lăsați cartofii să se rumenească ușor. Sunt deliciosi calzi, serviți cu sos de usturoi 😋

Share

Lasa un comentariu