
Ingrediente
2 vinete medii
8 roșii cherry mix
8 mini mozzarella
1 ou
300ml roșii pasate
Aproximativ 20gr parmezan ras
1 linguriță usturoi granulat
Busuioc uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 lingură ulei de răpiță
Arpagic pentru decor




Mod de preparare
Vinetele se spală și se tamponează cu un șervețele absorbant. Se taie jumătăți, apoi se ia miezul cu o linguriță. Într-o tavă se pune 200ml roșii pasate, se condimentează cu puțină sare, piper și busuioc uscat, apoi se așează jumătățile de vinete.

Într-o tigaie se pune uleiul la încins, se adaugă miezul scos din vinete și se prăjește aproximativ 5 minute. Apoi se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă puțin busuioc uscat și usturoiul granulat. Se amestecă pentru omogenizare și se mai lasă încă 2 minute pe foc. Apoi se stinge focul și se adaugă peste compoziția de vinete un ou bătut ușor cu ajutorul unei furculițe. Se amestecă pentru omogenizare. Se pune compoziția obținută în jumătățile de vinete.

Se adaugă roșiile cherry, mini mozzarella și se presară parmezanul ras și puțin busuioc.


Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 175° pentru aproximativ 45-50 minute sau până se rumenesc frumos.

Pentru decor am folosit puțin arpagic. Sunt absolut delicioase simple sau alături de salata preferată 😋



