Musaca de cartofi cu zucchini și ardei copți 😋


Ingrediente
400gr carne tocată amestec vită/porc
8 cartofi medii
1 zucchini
6 ardei capia copți
500ml roșii pasate
4 linguri ulei de măsline extra virgin
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
2 linguri pastă de ardei roșu homemade
1 linguriță oregano
1 linguriță busuioc
100ml apă


Mod de preparare
Carnea tocată se frige în 2 linguri ulei de măsline extra virgin la foc mediu timp de 25-30 minute. Se condimentează cu sare, piper în funcție de preferințe, oregano, busuioc și cele două linguri de pastă de ardei roșu. Cartofii se curăță, se spală și se taie rondele subțiri. Zucchini se spală foarte bine, se curăță de codiță și se taie rondele puțin mai grosuțe decât cartofii. Ardeii se coc, se curăță, se spală și se taie fâșii. Se unge o tavă cu 2 linguri de măsline extra virgin. Se pune un strat de cartofi. Se sărează și se piperează în funcție de preferințe. Se adaugă carnea tocată. Apoi se adaugă fâșiile de ardei copți.

Se pun apoi rondelele de zucchini. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă rosiile pasate. Apoi se presară puțin busuioc și oregano.

Se adaugă 100ml de apă, apoi se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 60-90 de minute.

Share

Lasa un comentariu