Ingrediente
500gr carne tocată amestec vită/porc
250gr spaghete integrale
500ml roșii pasate
1 lingură pastă de ardei
1/2 linguriță busuioc
1/2 linguriță oregano
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
2 linguri ulei de măsline extra virgin
2 linguri zahăr nerafinat din trestie de zahăr
Mod de preparare
Se pune uleiul într-o cratiță la foc mediu și se adaugă carnea tocată. Se lasă la foc mediu amestecând din când în când aproximativ 20-30 de minute până când este gătită. Apoi se condimentează cu sare, piper. Se adaugă pasta de ardei, oregano și busuioc și se amestecă pentru omogenizare.
Apoi se adaugă rosiile pasate și se mai lasă la fiert la foc mediu spre mic încă 5-10 minute. La final se adaugă opțional cele 2 linguri de zahăr.
Spaghetele integrale se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi se scurg de apă și se adaugă peste sos. Se amestecă pentru omogenizare și se mai lasă câteva minute pentru îmbinarea aromelor.
Opțional, în momentul servirii puteți presăra puțin parmezan ras 😋