
Ingrediente:
4 ouă
1kg brânză de vaci
200gr zahăr
1 lingură gris
1 lingură suc de lămâie
1,5 linguri amidon
2 lingurițe esența de vanilie
Stafide
Merișoare
(Puteti opta doar pentru stafide)
1 ciocolată cu lapte


Mod de preparare
Se bat ouăle cu zahărul. Se adaugă brânza de vaci. Se amestecă cu un tel. Se adaugă sucul de lămâie și se mai amestecă pentru omogenizare. Apoi se presară grisul și amidonul. Se amestecă. La final se adaugă stafidele și merisoarele, în funcție de preferințe. Eu am spălat și fiert stafidele câteva minute, le-am strecurat și le-am lăsat la răcit. Se adaugă esența de vanilie. Se amestecă pentru omogenizare și se pune compoziția într-o tavă, preferabil cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180° timp de aproximativ 40 minute. Opțional puteți să topiți o ciocolată cu lapte la bain marie și să ornați budinca după ce se răcește puțin 😋


