Sunt sigură că mulți dintre voi, atunci când auziți de batoane de pește vă gândiți la fast food, mâncare nesănătoasă și muuult ulei… Batoanele de pește din supermarketuri sunt pline de tot felul de alte chestii, mai puțin pește…. De aceea, azi m-am gândit să vă schimb părerea despre batoanele de pește… ele pot fi și bune și sănătoase, doar dacă le preparați singuri în bucătăria voastră 😊 Și, cel mai important conțin pește…
Ingrediente
600gr file de șalău
100gr pesmet panko
50gr parmezan ras
2 lingurițe boia de ardei dulce
1/2 linguriță sare roz de Himalaya
1/2 linguriță piper proaspăt măcinat
Pentru aluat
2 ouă
2 linguri maioneză
4 linguri făină albă
1/4 linguriță piper proaspăt măcinat
1/4 linguriță sare roz de Himalaya
Mod de preparare
Peștele se spală și se tamponează cu un șervețele absorbant. Se taie batoane. Într-un bol se amestecă pesmetul panko cu parmezanul ras, cele două lingurițe de boia de ardei dulce, o jumătate linguriță sare și o jumătate linguriță piper.
Într-un alt bol se amestecă ouăle bătute cu ajutorul unei furculițe cu făina, maioneza, sare și piper. Se trece câte un baton de pește prin compoziția de ou, apoi prin pesmet și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Prin compoziția de ou se trec bucățile de pește cât mai repede, nu se lasă în bol ca să nu devină apoase. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 220° pentru 13 minute până când batonașele devin rumene și crocante.
Sunt delicioase alături de sosul preferat. Eu am ales sosul sweet chili (homemade) 😊 Rețeta o găsiți aici