Bomboane cu mascarpone, ricotta și fulgi de cocos 😋


Ingrediente
250gr mascarpone
250gr ricotta
100gr zahăr pudră
120gr fulgi de cocos
150gr ciocolată 50% cacao
2 linguri de ulei vegetal
1 lingură fulgi de cocos pentru decor


Mod de preparare
Într-un bol se mixează mascarponele, ricotta și zahărul pudră. Apoi se adaugă fulgii de cocos și se amestecă pentru omogenizare. Se pune compoziția în frigider pentru 30 minute.

După cele 30 de minute se formează bile din compoziție. Apoi se pun bilele formate într-o tavă tapetată cu folie alimentară. Se pune tava în congelator pentru o oră.

Pentru glazură se topește ciocolata împreună cu 2 linguri de ulei la bain marie. După o oră se scoate tava și se trec bilele din compoziția de mascarpone, ricotta și cocos prim ciocolată, apoi se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. La dorință, se presară fulgi de cocos pe bomboane.

Apoi se mai pune tava cu bomboanele în congelator pentru alte 10 minute până se întărește ciocolata. Se păstrează la frigider într-o tavă acoperită cu folie alimentară pentru 3-4 zile. Sunt absolut delicioase 😋

O altă rețetă de bomboane delicioase găsiți aici

Share

One Reply on “Bomboane cu mascarpone, ricotta și fulgi de cocos 😋”

Lasa un comentariu