Brioșe cu banane, ciocolată și fulgi de ovăz 😋


Ingrediente
3 banane coapte (250gr decojite)
100gr fulgi de ovăz
50gr ciocolată amăruie (70% cacao)
125ml ulei de floarea soarelui
2 ouă
100gr zahăr brun
125gr făină albă
1 linguriță rasă praf de copt
1/4 linguriță bicarbonat
1 praf de sare roz de Himalaya
1 lingură fulgi de ovăz pentru decor


Mod de preparare
Se pisează bananele cu ajutorul unei furculițe. Nu trebuie să le faceți piure, e ok dacă rămân bucățele. Peste banane se adaugă ouăle, zahărul și uleiul și se amestecă pentru omogenizare. Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, fulgii de ovăz și ciocolata zdrobită grosier. Se adaugă apoi compoziția uscată peste compoziția umedă și se amestecă puțin pentru omogenizare. Se pune compoziția într-o tavă de brioșe tapetată cu hârtie pentru copt brioșe. Eu am folosit o tavă pentru brioșe din silicon și nu am mai pus hârtie pentru copt brioșe.

Din compoziție vor ieși 12 brioșe. Se presară câțiva fulgi de ovăz pe fiecare brioșă, apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 25 minute până când cresc și se rumenesc frumos. Sunt delicioase alături de cafea, lapte sau ceai 😋

Share

Lasa un comentariu