Ingrediente:
2 cani de făină
100gr unt 82% grăsime
1 cană zahăr nerafinat din trestie de zahăr
Sucul de la 2 lămâi mari, eu am folosit lămâi bio și pentru că au fost mai mici am pus sucul de la 3 lămâi.
3/4 cană iaurt grecesc 10% grăsime
1 linguriță de sare roz de Himalaya
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
2 ouă mari
1 linguriță coajă rasă de lămâie
1/2 linguriță esența de migdale
1 lingură mac
Pentru glazură
2 linguri suc de lămâie
1 cana zahăr pudră cu aromă de vanilie
2 lingurițe coajă de lămâie
Mod de preparare
Într-un bol se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul si coaja de lămâie. Se adaugă ouăle. Se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă esența de migdale și se amestecă din nou. Într-un bol se amestecă făina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul, apoi se adaugă peste compoziția de unt, zahăr si ouă. Se amestecă. Apoi se adauga sucul de lamaie si iaurtul. Se mixează, iar la final se adaugă macul și se mai amestecă puțin pentru omogenizare. Se pune compozitia într-o tavă pentru brioșe tapetată cu hârtie pentru copt brioșe.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 20 de minute. Faceți testul scobitorii, înainte de a scoate brioșele din cuptor.
Se lasă la răcorit apoi se decorează cu glazura obținută din amestecul zahărului pudră cu sucul și coaja de lămâie. Sunt delicioase 😋