Supă de roșii cu găluște 😋


Ingrediente
Pentru supă
2 morcovi
1 pătrunjel rădăcina
1 păstârnac rădăcină
1 lingură pastă de ardei roșu
2 linguri ulei vegetal
500ml suc de roșii
1/2 legătură pătrunjel verde
Sare roz de Himalaya
3 litri supă de carne
Pentru găluște
2 ouă mari
Gris
Sare roz de Himalaya
1 lingură untură de porc sau ulei de floarea soarelui


Mod de preparare
Se pune supa de carne la fiert la foc mediu. Eu am folosit supa în care am fiert carne pentru un alt preparat. Morcovii, pătrunjelul rădăcină și păstârnacul se taie cubulețe și se prăjește câteva minute într-o tigaie cu cele 2 linguri de ulei vegetal, apoi se pune în supă. Se lasă la fiert la foc mediu. Se adaugă pasta de ardei roșu și sare în funcție de preferințe. Când zarzavatul este fiert se prepară găluștele. Se cîntăresc ouăle fără coajă. Se pune gris atât cât cîntăresc ouăle. Astfel, dacă ouăle cîntăresc 100gr fără coajă. Se pune 100gr gris. Se adaugă o lingură untură porc sau dacă nu aveți puteți folosi ulei de floarea soarelui. Se presară puțină sare și se amestecă totul foarte bine. Trebuie să obțineți o compoziție nici foarte tare, nici foarte lichidă. Se lasă timp de 10-15 minute compoziția. Apoi se iau cu lingură scufundată în supa fierbinte și se pun în supa adusă la punctul de fierbere. Se pune lingura în supă pentru a se putea desprinde mai ușor găluștele. Apoi se lasă la fiert adăugând din când în când un strop de apă rece. Când sunt fierte găluștele se adaugă sucul de roșii. Se potrivește cu sare. Se presară pătrunjelul verde tocat și se mai lasă la fiert câteva minute.

Share

Lasa un comentariu