Păstrăv somonat la cuptor în sos de lime și salsa de avocado și mango


Ingrediente
Pentru file de păstrăv somonat la cuptor în sos de lime și miere
1 file de păstrăv somonat (200gr)
50gr unt topit
Sucul de la un lime
1 lime feliat
1 lingură miere de albine
1 cățel de usturoi pisat
1/4 linguriță coriandru măcinat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Ingrediente pentru salsa de avocado și mango
1 avocado
1 mango
1 ceapă roșie
1 ardei dulce roșu fără semințe
3 linguri suc de lămâie
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1/4 linguriță coriandru măcinat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Peștele se spală și se tamponează cu un șervețele absorbant. Se pune într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă feliile de lime lângă fileul de pește.

Se prepară sosul din amestecul untului topit cu sucul de lime, coriandru măcinat, mierea, usturoiul pisat, puțină sare și piper.

Se toarnă sosul obținut peste pește. Se trag marginile foliei de aluminiu spre interior, chiar dacă nu se acoperă peștele foarte bine. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 15-20 de minute.

Cât timp stă peștele la cuptor preparăm salsa de avocado și mango. Avocado si mango se curăță și se taie cubulețe. Ardeiul dulce roșu se spală și se taie cubulețe mici. Ceapa roșie se taie mărunt. Se pun toate ingredientele într-un bol. Se adaugă sucul de lămâie, uleiul de măsline extra virgin, coriandru, sare și piper în funcție de preferințe. Se amestecă ușor pentru omogenizare.

Share

Lasa un comentariu