
Ingrediente:
1kg ciuperci champignon proaspete
Sucul de la o jumătate de lămâie
1 ardei roșu gras
2-3 frunze de dafin
3 căței de usturoi
3 lingurițe mărar uscat, proaspăt sau conservat
Cateva boabe de piper negru
Cateva boabe de coriandru
Sare roz de Himalaya
1/2 cana oțet
1 lingură zahăr
1/2 cană ulei de floarea soarelui
2 litri + 2 căni de apă

Mod de preparare
Ciupercile se spală, se taie în sferturi daca sunt mari sau se lasă întregi daca sunt micuțe. Se pune la fiert 2 litri de apa, sucul de lamaie și o linguriță de sare. Cand fierbe apa se pun ciupercile si se lasă la fiert sub capac timp de 5minute.
Intre timp se prepară marinada. Într-o cratiță mai mică se amestecă: oțetul, zahărul, frunzele de dafin, mărarul, coriandru, piperul boabe, usturoiul tăiat rondele, ardeiul roșu tăiat bucăți și o linguriță de sare. Se pun la foc si se lasa timp de 5 minute, amestecandu-se des. Apoi după cele 5 minute se pun cele 2 căni de apă și se mai lasă la fiert alte 5 minute. La final se adaugă uleiul de floarea soarelui. Ciupercile se strecoară de apa și se adaugă marinada peste ele. Apoi se mai lasă la foc în marinadă încă 3 minute. Se stinge focul și se lasă la răcit la temperatura camerei. Apoi se pun în frigider peste noapte.


