Ingrediente
300gr fasole verde congelată
3 linguri ulei de floarea soarelui
linguriță pastă de ardei roșu
2 căței de usturoi
50ml apă
2 linguri sos de soia
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Se pune uleiul într-o tigaie și se adaugă fasolea verde congelată. Se adaugă 50ml apă și se lasă la fiert sub capac la foc mediu aproximativ 10 minute. Între timp se curăță și se pisează usturoiul. După cele aproximativ 10 minute se adaugă usturoiul, pasta de ardei și puțină sare. Se lasă la fiert fără capac, amestecând din când în când ușor. După ce apa a scăzut și fasolea este gata, se adaugă cele 2 linguri de sos de soia. Se amestecă pentru omogenizare. Se potrivește cu sare și piper în funcție de preferințe și se mai lasă 2-3 minute pe foc.
Este delicioasă atât simplă, dar și pe post de garnitură lângă diferite preparate din carne. Pentru mine a fost perfectă alături de un ou ochi 😋