Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate 😋

Ananas, cireșe confiate și muuult caramel… toate într-o prăjitură delicioasă 😋
Ingrediente:
Pentru topping
50gr unt topit
1/2 cana zahar brun (eu am folosit zahar nefiltrat din trestie de zahăr, de aceea e mai brun topping-ul)
7 rondele ananas din conserva
Cirese confiate
Pentru blat
1 1/3 cană faină
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță sare
1/2 cană zahăr
1/4 cană zahăr nerafinat din trestie de zahăr
1/4 cană smântână
1 ou mare
1 linguriță esență de vanilie
1/4 cană suc de ananas din conserva
50gr unt la temperatura camerei


Mod de preparare
Se topește untul si se amesteca cu zaharul brun apoi se pune într-o tavă unsa cu unt. Se pun rondelele de ananas deasupra si ciresele confiate… ca în poza 🙂
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Untul se mixeaza cu zahărul si cu zaharul brun. Se adaugă oul,esența de vanilie si smântâna. Se amesteca pentru omogenizare. Apoi se adauga faina puțin câte puțin si la final sucul de ananas. Se pune compozitia în tavă peste rondelele de ananas. Se niveleaza usor si se pune tava în cuptorul preincalzit la 180° pentru aprpximativ 35 minute. Se scoate din cuptor si se lasa 5 minute, apoi se răstoarnă prăjitura pe un platou si dupa 30 de secunde se ia jos, usor tava. Eu am folosit o tava cu pereți detasabili.

Share

Lasa un comentariu