Ciorbă de cartofi cu file de păstrăv somonat 😋


Ingrediente
200gr file păstrăv somonat fără piele
4 cartofi
1 ceapă mică
1 morcov mare
200ml smântână pentru gătit 32% grăsime
2 foi mici de dafin
1 lingură pastă de ardei roșu
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1/2 legătură pătrunjel verde tocat
3 linguri ulei de măsline extra virgin
2 linguri suc de lămâie


Mod de preparare
Morcovul se curăță, se taie cubulețe și se călește într-o tigaie cu ulei de măsline extra virgin până se înmoaie puțin. Se adaugă pasta de ardei peste morcovi. Se amestecă pentru omogenizare, se mai lasă puțin pe foc să își elibereze aromele, apoi se pune amestecul de morcovi și pastă de ardei într-o oală cu apă fierbinte (1,5 litri). Se lasă la fiert. Cartofi se curăță, se spală și se taie cubulețe, iar ceapa se curăță, se spală și se taie în funcție de preferințe și se adaugă la fiert. Eu am lăsat ceapa întreagă și am scos-o din ciorbă după ce s-a fiert. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se pun și foile de dafin și se lasă la fiert la foc mediu până când sunt fierte legumele, aproximativ 20-30 minute. Apoi se adaugă peștele tăiat cubulețe. Eu am folosit păstrăv somonat. Puteți folosi cubulețe de somon proaspăt. Se adaugă smântâna pentru gătit și jumătate din pătrunjel verde pregătit. Se mai lasă la fiert 5-8 minute. Apoi se stinge focul. Se adaugă 1-2 linguri suc de lămâie, în funcție de preferințe. Se mai potrivește cu sare și piper. Apoi se adaugă restul de pătrunjel verde tocat. E delicioasă 😋

Share

Lasa un comentariu