Shakshuka este o specialitate a bucătăriei nord-africane și a celei evreiești. Un mic dejun picant preparat din ouă în sos de roșii, ardei, ceapă, usturoi aromatizat cu chimion. Delicios 😋
Ingrediente
1 ceapă albă
2 căței de usturoi
1/2 ardei gras roșu
1 conservă roșii cuburi
1 lingură pastă de ardei
3 ouă
50ml suc de roșii
3 linguri ulei de măsline extra virgin
1 linguriță sare roz de Himalaya
1/4 linguriță piper negru
1/2 linguriță chimion
2 linguri zahăr
Câțiva stropi sos de piper Tabasco roșu
1 linguriță boia de ardei dulce
1 linguriță pătrunjel verde tocat
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Ceapa, usturoiul și ardeiul roșu le-am măcinat cu ajutorul unui robot de bucătărie. Într-o tigaie wok se pune uleiul și se adaugă amestecul de ardei, usturoi și ceapă. Se lasă aproximativ 5 minute la foc mediu cât să își elibereze aromele. Apoi se adaugă conserva de roșii cuburi. Se adaugă sarea, zahărul, boia de ardei dulce, chimionul, piperul. Se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă sucul de roșii, sosul de piper Tabasco roșu și pasta de ardei. Se mai amestecă o dată și se lasă la fiert la foc mediu aproximativ 15 minute până când scade compoziția și se formează un sos mai grosuț. Apoi se adaugă ouăle și se mai lasă câteva minute sub capac până când se gatesc ouăle, preferabil acestea să aibă gălbenușul moale. Se stinge focul și se adaugă puțin piper mozaic proaspăt măcinat și pătrunjel verde tocat. E delicioasă alături de felii de pâine prăjită 😋