Clătite cu spanac, cremă de brânză și somon afumat


Ingrediente
3 ouă
270gr faină
250ml lapte
250ml apă plată
5 linguri ulei de măsline extra virgin sau ulei de floarea soarelui
1 linguriță de sare roz de Himalaya
100gr spanac decongelat și strecurat de apă
250gr somon afumat
200gr cremă de brânză


Mod de preparare
Spanacul se decongelează și se lasă la scurs, apoi se mixează cu un blender vertical. Într-un bol se mixează ouăle cu ajutorul unui mixer, se adaugă laptele rece, apa plată și sarea. Se mixează pentru omogenizare. Se adaugă pe rând făina, apoi se încorporează spanacul, iar la final se adaugă cele 5 linguri de ulei. La prăjit am folosit o tigaie specială pentru clătite pe care am uns-o cu ulei cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie o singură dată, la început.

Clătitele se întorc cu ajutorul unei palete de silicon. Clătitele se umplu cu cremă de brânză și somon afumat doar când sunt reci.

Clătitele cu spanac umplute cu cremă de brânză și somon afumat se pot felia și sunt ideale pentru platourile reci. Pentru umplutură folosiți cremă de brânză și somon afumat de calitate superioară. Se păstrează la frigider pentru 2 zile.

Share

Lasa un comentariu