Ingrediente
1 kg cartofi roșii
3 morcovi
2 zucchini mici
Câteva ciuperci micuțe
Câteva roșii cherry
1 lingură pastă de ardei roșu
1 linguriță cimbru uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Ulei de răpiță Pătrunjel verde tocat
Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală și se taie jumătăți sau sferturi. Morcovii se curăță, se spală și se taie rondele. Zucchini se spală, se curăță de codițe și se taie cubulețe. Ciupercile se spală foarte bine și se prajesc în puțin ulei până când se runenesc frumos, apoi se sărează și se piperează în funcție de preferințe. Într-o tavă se pune puțin ulei, apoi se adaugă cartofii, zucchini, morcovii, ciupercile și la final roșiile cherry. Se adaugă pasta de ardei, cimbru și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.
Se adaugă aproximativ 200ml apă, apoi se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 40-50 minute. Sunt delicioase alături de o salată de ardei copți cu usturoi și pătrunjel verde 😋
One Reply on “Legume cu ciuperci la cuptor”