Chec aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză😋


Ingrediente
140gr somon afumat
100gr cremă de brânză
3 ouă
200gr făină
150gr iaurt natural
1 praf de sare
2 linguri pătrunjel verde tocat
5gr praf de copt
Roșii cherry și semințe de mac pentru ornat


Mod de preparare
Se mixează ouăle cu ajutorul unui mixer. Se adaugă crema de brânză, iaurtul și praful de sare și se mai amestecă o data pentru omogenizare. Apoi se adaugă făina pe rând și praful de copt. Se obține un aluat mai moale de consistența smântânii. Se adaugă somonul afumat tocat mărunt și pătrunjelul verde și se amestecă cu o spatulă. Se pune compoziția într-o tavă unsă cu ulei. Se adaugă opțional roșiile cherry și semințele de mac.

Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru aproximativ 30 minute sau până când este gata. Faceți testul scobitorii. Lăsați checul să se răcească foarte bine înainte de feliere, apoi se păstrează în frigider pentru 2-3 zile.

Share

Lasa un comentariu