Ingrediente
Pentru piureul de conopidă
1kg buchețele de conopidă
50gr unt
100gr cremă de brânză
100ml lapte
2 linguri parmezan ras
1 linguriță praf de usturoi
Sare roz de Himalaya
Piper alb
Pentru baconul caramelizat
250gr cubulețe bacon afumat
2 lingurițe de miere de albine
Mod de preparare
Conopida se spală, se desface buchețele și se pune la fiert cu puțină sare. Când este fiartă conopida se strecoară de apă, apoi se pune într-un bol pentru mixer. Se adaugă untul, crema de brânză, laptele, parmezanul, praful de usturoi. Se condimentează cu sare și piper alb în funcție de preferințe. Apoi se mixează cu ajutorul unui blender vertical până când compoziția primește o consistență cremoasă.
Baconul se pune la prăjit într-o tigaie la foc mediu. Când e aproape gata prăjit se adaugă mierea și se mai lasă 1-2 minute până se caramelizează frumos. Piureul de conopidă este delicios alături de bacon caramelizat și o salată de sfeclă roșie, dar poate fi o delicioasă garnitură pentru felurite preparate din carne.