Cartofi la cuptor cu mere verzi și brânză Gorgonzola


Ingrediente:
1kg cartofi
1 măr verde mare
100gr brânză Gorgonzola
600ml smântână pentru gătit 32% grăsime
50gr unt
2 lingurițe cimbru uscat
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat


Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală și se taie rondele subțiri. Mărul verde se spală și se taie rondele. Se unge o tavă pentru cuptor foarte bine cu unt.

Se adaugă cartofii, iar deasupra se pun feliile de măr verde.

Se amestecă într-un bol smântâna pentru gătit, cimbru, sare si piper în funcție de preferințe. Se toarnă amestecul obținut în tavă peste cartofi și feliile de măr verde. Se adaugă bucăți de brânză Gorgonzola.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit la 150° pentru o oră. Apoi se ia jos folia de aluminiu și se mai lasă tava în cuptor încă 20 de minute.

Cartofii la cuptor cu mere verzi și brânză Gorgonzola sunt delicioși alături de salata preferată 😋

Share

Lasa un comentariu