Azi am făcut Lava Cake pentru a doua oară. Recunosc nu sunt fanul prăjiturilor cu ciocolată, dar am un „iepuraș” care adoră doar prăjiturile cu ciocolată 😊 Și pentru că nu am făcut de multă vreme Lava Cake, și pentru că nu am pe blog această prăjiturică, bineînțeles că am făcut și poze 😊 În timp ce mi-am pregătit ingredientele și compoziția, i-am explicat băiețelului meu de 5 ani, „iepurașul”, ce fel de prăjiturică îi voi face… un mic vulcan din care va curge o lavă fierbinte de ciocolată 🙂 Băiețelul meu super încântat nu s-a dezlipit de lângă ușă cuptorului cele 14 minute petrecute de prăjiturele în cuptor. Apoi a rezistat cu greu să le scoatem din forme, să le decorăm și să le facem poze… Și apoi a sunat telefonul… un telefon foarte important la care nu am avut cum să nu răspund… 😅 M-am refugiat în dormitor pentru a vorbi în liniște la telefon și când m-am întors în bucătărie am avut o mică surpriză… niște Lava Cake-uri fără lavă și un „iepuraș” cu musteți de ciocolată 😊 M-am gândit să postez totuși Lava Cake-urile așa întregi și „fără lavă” sunt prea frumoase 🙂 și… promit… următoarele Lava Cake-uri le voi posta „cu lavă”, dar nu foarte curând… prea multă ciocolată 😊
Ingrediente:
250gr ciocolată neagră 70% cacao
100gr zahăr
40gr unt plus unt pentru uns formele
40gr faină albă
3 ouă
2 lingurițe esența de vanilie
1 lingură zahăr pudră
Fructe pentru plating
Mod de preparare
Untul se mixează cu zahărul foarte bine. Se adaugă pe rând câte un ou, amestecându-se bine după fiecare cu ajutorulu unui tel. Se adauga esența de vanilie și făina. Se amestecă pentru omogenizare. Ciocolata se topește la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Se adaugă peste compoziție siși se amestecă pentru omogenizare. Apoi se împarte compoziția în forme ramekin unse cu unt (aveți nevoie de 4 forme mici). Eu am folosit 2 forme mici și una mare. Se pun formele în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 14 minute.
Apoi se scot din cuptor și se toarnă dintr-o dată, ajutându-vă de o farfurie cu care să acoperiți forma ramekin. Se pudrează cu puțin zahăr pudră și se decorează cu fructe proaspete în funcție de preferințe sau se servește alături de înghețată de vanilie.
Un Lava Cake perfect este cel care are mijlocul moale, astfel încât atunci când tăiați prăjitura, să curgă puțină ciocolată 😋 Din păcate, în acest articol nu veți găsi poze cu acel Lava Cake perfect… nu am apucat să le fac 😊