Ostropel de pui 😋


Ingrediente:
8 pulpe inferioare
2-3 linguri ulei vegetal
3-4 căței de usturoi
1 linguriță pastă de ardei (preparată de mama)
1/2 linguriță boia de ardei dulce
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
2-3 linguri de făină și câteva linguri de apă rece pentru „deres”
Patrunjel verde pentru decor
Mămăliguță pentru plating


Mod de preparare
Pulpele se curăță, se spală, se condimemtează cu sare și piper în funcție de preferințe. Într-o cratiță se pune uleiul la încins. Se pun pulpele și se lasă câteva minute la prăjit pe toate părțile. Se adaugă boia de ardei dulce și pasta de ardei. Apoi se adaugă apă cât să fie acoperite pulpele. Se lasă la fiert la foc mediu completându-se din când în când cu apă. Când sunt aproape gătite pulpele se adaugă usturoiul pisat. Se prepară un deres din faină și apă rece. Când pulpele sunt gătite, se ia cratița de pe foc și se toarnă ușor deresul, amestecându-se continuu pentru omogenizare, ușor să nu se zdrobească carnea. Apoi se pune iar pe foc cratița și se mai lasă 3-5 minute până când e gata sosul. Se potrivește cu sare. Opțional se presară pătrunjel verde.

Ostropelul de pui este delicios alături de mămăliguță și o salată de ardei copți 😋

O altă rețetă delicioasă de ostropel găsiți aici

Și o rețetă de salată de ardei copți găsiți aici

Share

One Reply on “Ostropel de pui 😋”

Lasa un comentariu