Ficăței de pui în sos de legume 😋

Nu știu alții cum sunt, dar eu foarte mult timp nu am mâncat ficăței de pui 😜 Acest lucru s-a întâmplat până acum câțiva ani când am descoperit că ficățeii de pui sunt foarte buni dacă știi cum să-i gătești 🙂 Și de atunci mănânc ficăței, dar îi mănânc doar pe cei gatiți de mine 😁 Pentru că mie îmi fac ficățeii moi, gustoși, dulci… adică nu ăia tari și cu un gust amar… Mai jos aveți o rețetă pe care, să zicem că, am inventat-o eu… sunt niște ficăței foarte buni, gustoși, moi și foarte important, nu au acel gust amar specific ficățeilor prea bine gatiți. Sunt niște ficăței de pui pe care i-am gătit cu legume, iar când au fost gata i-am scos și am „blenduit” legumele obținând un sos dulce 😋 Un mic sfat … nu gătiți ficăței pentru 2-3 zile. Gătiți ficăței pentru o singură masă sau pe care să îi consumați în ziua în care îi gatiți 😉


Ingrediente:
2 linguri de ulei de floarea soarelui
500gr ficăței de pui
1 morcov mare
2 cepe roșii
1 jumătate ardei gras roșu
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 lingură amestec de legume deshidratate (vegeta naturala)


Mod de preparare
Se curăță legumele, se taie bucăți mai mari și se prăjesc câteva minute în ulei, apoi se adaugă 100ml apă și se lasă sub capac până se înmoaie puțin și scade apa. Apoi se adaugă lingura de legume deshidratate, sare, piper și ficățeii spălați și curățati. Se mai adaugă puțină apă, aproximativ 200ml și se mai lasă sub capac aproximativ 20 minute, amestecandu-se din când în când. Nu lăsați să fiarbă foarte mult, ficățeii devin tari si au un gust amar. Gustați ficățeii… Când ficățeii sunt gătiți, opriți focul și scoateți ficățeii într-un alt recipient. Legumele le puneti într-un vas pentru blender si le mixati. Apoi adăugați sosul obținut peste ficăței. Sunt delicioși, alături de o garnitură de cartofi cu pătrunjel verde 😋

Share

Lasa un comentariu