Turtă dulce (gingerbread)😋


Ingrediente
2 căni faină
150gr unt
1 ou mare (eu am folosit 2 ouă medii)
1 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță praf de copt
1 linguriță sare
1/2 linguriță piper proaspăt măcinat
1/2 linguriță cuișoare măcinate
1 linguriță ghimbir măcinat
1 1/2 linguriță scorțișoară
1/2 cana zahăr brun (eu am folosit zahăr nerafinat din trestie de zahăr)
1 linguriță esența de vanilie
1 linguriță ghimbir proaspăt ras
3/4 cană melasă


Mod de preparare
Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si condimentele uscate (scorțișoară, ghimbirul măcinat, cuisoarele, sarea, piperul) Dacă doriți să nu fie foarte „spicy” puteți să renunțați la piper. Într-un alt recipient se mixează untul la temperatura camerei împreună cu zahărul brun până devine cremos, apoi se adaugă oul, ghimbirul proaspăt ras, melasa și esența de vanilie. Se amestecă pentru omogenizare, apoi se adaugă treptat amestecul de faină și condimente. Se acoperă bolul cu o folie alimentară și se lasă la rece cel puțin o oră. Apoi se fac bilute din aluat. Ideal e sa se foloseasca o linguriță pentru înghețată… dacă aveți. Eu nu am avut asa ca ale mele au ieșit… nu chiar toate la fel😅. Biluțele se trec prin zahăr și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la aproximativ 2-3cm distanță. Apoi se coc timp de 10 minute în cuptorul preincalzit la 180°. Din ingredientele de mai sus mie mi-au iesit 20 de fursecuri 🙂

Share

Lasa un comentariu