Salată de ardei copți cu usturoi și pătrunjel verde 😋

Pentru persoanele care nu au probleme de sănătate, ardeiul nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică. Ardeiul roșu are foarte multă vitamina C, mai mult decât portocala. Având de asemenea și o cantitate importantă de betacaroten. Această combinație de vitamina C si betacaroten face ca organismul să fie mai rezistent la infecții și în special la gripă. Consumul de ardei copți e de preferat, deoarece ei nu pierd decât o cantitate mică din elementele nutritive.
Sfatul meu este să nu consumați ardei copți puși în congelator… și, poate, veți reuși să renunțați la acest obicei al congelarii legumelor. Eu am renunțat la el de vreo 5 ani și nu aș mai congela niciodată vinete, ardei, fasole verde… 🙂 Singurele legume pe care le mai folosesc uneori congelate sunt spanacul porționat și mazărea, dar le cumpăr din supermarket… congelarea acelor legume este diferită de congelarea de acasă… 😁


Ingrediente:
5-6 ardei capia roșii copți
1 lingură ulei de răpiță sau floarea soarelui
2-3 linguri zahăr brun
2 linguri de oțet alb
2 căței de usturoi pisați
1/2 linguriță pătrunjel verde
Mod de preparare
Se coc ardeii. Se curăță de coajă și se spală. Mie îmi place să le scot codițele și să îi tai pentru a-i consuma mai ușor, dar puteți să îi lăsați întregi pentru o salată mai aspectuoasă. Se pun ardeii într-un bol. Se adaugă sare, ulei, zahăr, oțet, usturoiul pisat și pătrunjel verde tocat. Se amestecă bine și se lasă câteva minute înainte de servire pentru îmbinarea ingredientelor.

Usturoiul și pătrunjelul verde adăugate în salată sunt o amprentă personală, puteți să renunțați la cele 2 ingrediente, veți obține o salată de ardei copți la fel de delicioasă 😋

Share

4 Replies to “Salată de ardei copți cu usturoi și pătrunjel verde 😋”

Lasa un comentariu